Ford espera que els 1.144 acomiadaments que planteja es concreten entre abril i juny

La direcció de la multinacional vol aprofitar que els models S-Max i Galaxy deixaran de produir-se el pròxim 1 d'abril

Treballadors de Ford Almussafes / À Punt NTC
Treballadors de Ford Almussafes / À Punt NTC

La direcció de Ford ha manifestat aquest dijous la intenció que les 1.144 eixides de l'ERO proposat per a la planta de producció d'Almussafes (Ribera Baixa) i les oficines centrals de Madrid es produïsquen en el segon trimestre, entre abril i juny, atés que els models S-Max i Galaxy deixaran de fabricar-se el pròxim 1 d'abril.

Així ho ha exposat en la segona reunió de la comissió negociadora de l'ERO celebrada aquest dijous i que el sindicat majoritari, UGT, ha qualificat d'"inassumible" i "precipitat" per la magnitud de l'expedient. El dia 1 d'abril cessarà la producció dels vehicles S-Max i Galaxy en la factoria d'Almussafes, i la direcció de la companyia indica que que en aquesta data ja hi haurà un percentatge d'excedent de personal que s'acostarà molt al 100%.

UGT, el sindicat majoritari a la planta valenciana, ha informat després de la reunió que Ford pretén arribar a un acord "a la baixa" respecte als anteriors que es van signar (ERO de 2020 i 2021), i recorda que els treballadors majors de 55 anys són al voltant de 600 persones. Per això, "lluny del que pretén l'empresa", el sindicat demanarà situar l'edat d'eixida per sota dels 55 anys pactats en el pla anterior. El sindicat espera que la multinacional oferisca condicions "atractives" per a la màxima quantitat de treballadors voluntaris que es puga adherir a l'expedient, segons el comunicat que ha comunicat als afiliats després de la reunió.

Per la seua banda, l'altre sindicat representat en el comitè d'empresa de la planta, STM, ha afirmat que una empresa amb "tants beneficis i subvencions públiques" té una responsabilitat amb la plantilla i cap a "la societat valenciana i espanyola" i per això ha de reduir el "terrorífic" i "inacceptable" nombre d'afectats per l'ERO. STM ha sol·licitat una llista d'empleats per franges d'edat, per a atendre les possibles prejubilacions, tal com es va fer en els expedients de 2020 i 2021.

La reunió següent de la comissió negociadora de l'ERO, la tercera, s'ha fixat per al dilluns 20 de març a les 10:30 hores.

També et pot interessar

stats