El foc es cobra una segona víctima mortal en l'incendi de Losacio, a Zamora

És un ramader, de 69 anys, que ha aparegut sense vida al paratge de Raya de los Pozones, a quatre quilòmetres d'Escober de Tábara

Un bomber plora en els voltants de l'incendi declarat a Losacio
Un bomber plora als voltants de l'incendi declarat a Losacio / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de juliol 2022 - 11:31 Actualitzat: 18 de juliol 2022 - 12:53

L'incendi que assola diversos municipis a la província de Zamora, a Castella i Lleó, s'ha cobrat una segona víctima mortal aquest dilluns. El Servei d'Emergències 112 de la comunitat autònoma ha confirmat que han trobat el cos sense vida d'un home de 69 anys en un paratge que ha cremat l'incendi forestal declarat a Losacio, concretament a la localitat d'Escober de Tábara, al terme municipal de la Ferreruela. 

La sala d'operacions del 112 ha rebut vora les nou del matí que informava de la localització d'una persona morta al paratge denominat Raya de los Pozones, a l'oest d'Escober de Tábara. Aquesta segona víctima s'afig a la del brigadista forestal que va faltar diumenge mentre combatia les flames en un altre punt d'aquest mateix incendi. Dos companys de l'operatiu han patit també cremades lleus i dues de les persones evacuades resultaren ferides en patir un accident de trànsit.

El segon cadàver ha aparegut en una zona de muntanya on el mort tenia una ramaderia, segons han confirmat a Efe fonts de la Guàrdia Civil. És un ramader que va eixir a pasturar com feia habitualment amb el ramat el diumenge de vesprada, dia en què es va declarar l'incendi. Un germà el buscava des d'aleshores i estava preocupat per si li havia passat alguna cosa, segons han confirmat fonts municipals i de la Guàrdia Civil de Zamora. Tot apunta que l'home es va veure acorralat per les flames, per la virulència i rapidesa en què es va estendre el foc, quan es trobava en un paratge a quatre quilòmetres del nucli urbà d'Escober de Tábara. No s'ha determinat encara, a falta dels resultats de l'autòpsia, si va morir per inhalació de fum, cremades o per altres circumstàncies.

El foc, que ha entrat a la serra de la Culebra de Zamora, ha obligat també a tallar la línia ferroviària de l'AVE Madrid-Galícia entre Zamora i Puebla de Sanabria i la carretera nacional 631, a més d'altres secundàries de la zona. Fins al moment, els cossos de seguretat i emergències han evacuat catorze poblacions properes.

També et pot interessar

stats