La flota decideix tornar a pescar i desconvocar l'aturada general pel preu del gasoil

El ministre Planas ha anunciat mesures per a pal·liar la pujada del gasoil marí

La flota pesquera de Castelló se queda al port pels preus dels combustibles
La flota pesquera de Castelló se queda al port pels preus dels combustibles / Domenech Castelló (Efe)

La Federació Nacional de Confraries de Pescadors (FNCP) ha decidit interrompre l'aturada general que ha mantingut els vaixells amarrats en molts ports espanyols, després de l'anunci del ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, sobre les mesures del Govern per a pal·liar la pujada del gasoil marí.

El president de la FNCP, Basilio Otero, ha confirmat a Efe que les confraries han acordat que la flota "torne a pescar", després d'analitzar els resultats de la trobada d'aquest dimecres entre el ministre i les organitzacions del sector pesquer i aqüícola per a tractar solucions a l'encariment del combustible.

D'aquesta manera, cessa de moment la convocatòria d'aturada de la FNCP, a la qual van donar suport els armadors i que ha motivat amarraments massius durant tres dies en una gran part de ports del litoral espanyol, amb inactivitat major dels vaixells a Andalusia, la costa mediterrània, Astúries i seguiment notable en totes les zones pesqueres.

No obstant això, hi havia flotes que havien parat abans pel mal temps o pels problemes de la vaga del transport.

El Govern aprovarà dimarts mesures específiques per a limitar l'impacte de l'encariment del gasoil en els costos d'explotació dels pescadors, segons ha informat Planas aquest dimecres.

Entre les actuacions que estudia l'executiu figuren una bestreta dels pagaments amb fons de la Unió Europea (UE) i l'exempció de taxes portuàries.

També et pot interessar

stats