El Consell de Ministres aprovarà el dimarts mesures per a pal·liar l'alça del gasoil pesquer

El text farà una esmena especial per a accelerar el pagament d’ajudes amb fons europeus

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, reunit amb les organitzacions del sector pesquer
El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, reunit amb les organitzacions del sector pesquer / Víctor Lerena / Efe

El Consell de Ministres de dimarts aprovarà un conjunt de mesures específiques per a limitar l'impacte de l'encariment del gasoil en els costos d'explotació dels pescadors.

Així ho ha avançat el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, qui ha anunciat que aquesta actuació "específica" per als pescadors s’inclourà dins de la bateria de mesures per a pal·liar les conseqüències econòmiques per la guerra d'Ucraïna. A més, el text farà una esmena especial que permetrà accelerar el pagament d'ajudes amb fons de la Unió Europea (UE).

Planas s'ha reunit aquest dimecres amb els responsables de la patronal d'armadors (Cepesca), de la Federació Nacional de Confraries Pesqueres (FNCP) i de la patronal aqüícola Apromar per a estudiar solucions enfront de l'alça del combustible, després de tres dies d'amarratges de la flota en gran part dels ports espanyols.

També et pot interessar

stats