La Fiscalia rebaixa a la meitat la petició de penes als acusats per la violació en grup de Callosa

En l'informe considera que el reconeixement dels fets i la indemnització a la víctima són atenuants

Un dels quatre acusats de la violació en grup que es jutja a Alacant arriba, aquest dilluns, a la sala on se celebra el judici
Un dels quatre acusats de la violació en grup que jutgen a Alacant arriba, aquest dilluns, a la sala on se celebra el juí / Joaquín Reina (Europa Press)

La Fiscalia ha sol·licitat per als quatre membres de la coneguda com la manada de Callosa, acusats de la violació grupal a una jove de 19 anys a Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa), penes que van dels 19 als 21 anys de presó, una rebaixa considerable respecte a la qualificació inicial, en la qual proposava condemnes entre 48 i 52 anys. A pesar d'aquesta rebaixa, la petició és major que les penes que havien acordat les parts, que assenyalava entre els 15 i els 18 anys de presó per als acusats.

El fiscal considera atenuants en l'informe final: per una banda, el reconeixement dels fets pels processats, que van fer en la compareixença davant de la secció segona de l'Audiència d'Alacant en la primera sessió del juí, dilluns passat. I en segon lloc, ha apreciat en l'informe final la reparació del mal patit per la víctima, fixat en una indemnització econòmica de 60.000 euros que els famiiliars dels acusats ja han dipositat.

El fiscal manté la qualificació dels delictes d'agressió sexual i descobriment i revelació de secrets, ja que considera que els acusats van gravar l'atac amb els mòbils.

Per la seua part, l'acusació particular, representada per l'advocat de la víctima, Francisco González, s'ha mantingut en les penes fixades en l'acord que va signar al costat de les defenses, i ha sol·licitat condemnes de 15 a 18 anys de presó.

A les dues atenuants assumides per la Fiscalia, González n'ha afegit una tercera, el reconeixement parcial que els agressors estaven sota els efectes de l'alcohol i les drogues en el moment dels fets, encara que ha al·legat que no tenien les seues facultats totalment minvades, ja que els detinguts eren consumidors habituals d'aquesta mena de substàncies.

Finalment, ha puntualitzat Sánchez Calvo, les quatre defenses han afegit un atenuant més, la de dilacions indegudes, ja que, al seu entendre, "s'ha produït una demora injustificada en la tramitació de la causa". Aquesta circumstància, sumada a un criteri diferent sobre la qualificació penal dels fets, ha portat els lletrats a sol·licitar penes per als seus defensats que oscil·len entre els 3,5 i els 8 anys de presó.

El juí, que va començar aquest dilluns, ha girat entorn de la violació en grup que va patir la víctima, de 19 anys, al domicili de Callosa d'en Sarrià d'un dels agressors, l'1 de gener de 2019, després de passar amb ells la festa de la nit de Cap d'Any de 2018 a Benidorm. Amb la sessió de hui, el juí ha quedat vist per a sentència. La part dispositiva tardarà aproximadament dues setmanes, segons ha augurat Sánchez Calvo.

També et pot interessar

stats