La Fiscalia investiga el cas d'un jove autista de Manises reclòs a casa des de fa 4 anys per falta d'una plaça en una residència

Els seus pares fa quatre anys que esperen una plaça per al seu fill, de 31 anys, perquè la convivència s'ha tornat insostenible davant els brots violents que pateix

Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València / Rober Solsona (Europa Press)

La Fiscalia Provincial de València investiga el cas d'un jove de 31 anys amb autisme que viu reclòs en una habitació d'un habitatge de Manises des de fa quatre anys per falta de plaça en una residència.

El ministeri públic ha obert diligències preprocessals i ha requerit informació a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a saber les raons per les quals el jove no té centre.

Aquest mes d'octubre, el Defensor del Pacient va remetre un escrit a la Fiscalia en el qual demanava que s'obrira una investigació d'ofici davant el cas d'aquest jove de Manises.

Els seus pares denuncien que fa quatre anys que esperen una plaça en un centre per al seu fill perquè la convivència amb ell s'ha tornat insostenible davant els brots violents que pateix.

La situació de la família i del pacient, afegia, és de "summa urgència" i, per tant, "davant el desistiment de funcions i la falta d'humanitat demanem que s'actue amb la prioritat que el cas mereix", assevera el Defensor del Pacient.

Després d'aquesta petició, des de la Fiscalia de València s'ha decidit obrir diligències d'investigació per a aclarir què ha ocorregut i depurar possibles responsabilitats si n'hi ha.

També et pot interessar

stats