La Fiscalia demana huit i cinc mesos de presó per a quatre dels ecologistes que protestaren al Forn de Barraca

Sol·licita que paguen el cost dels bombers i del grup d'intervenció de muntanya que van participar en el desallotjament de l'alqueria a Alboraia

Imatge d'arxiu de la protesta al Forn de Barraca, a Alboraia, el setembre de 2019
Imatge d'arxiu de la protesta al Forn de Barraca, a Alboraia, el setembre de 2019 / À Punt NTC

La Fiscalia del jutjat d'instrucció número 2 de Montcada demana huit i cinc mesos de presó per a quatre dels ecologistes que protagonitzaren les protestes al Forn de Barraca, l'alqueria centenària d'Alboraia. A més, el fiscal sol·licita que paguen el cost del desplegament dels bombers i del grup d'intervenció de muntanya que van participar en el desallotjament de l'edifici.

Els fets van ocórrer en setembre de 2019 quan un grup d'activistes van acampar al voltant de l'alqueria, per a evitar que l'enderrocaren a causa de l'ampliació de la V-21. Entre ells, els quatre activistes per als quals la Fiscalia demana penes de presó. Rebutjaven les obres perquè feien desaparéixer 80.000 metres quadrats d'horta i obligaven a assolar el Forn de Barraca i l'alqueria de Bayarri.

Dos dels ecologistes van pujar a la teulada de l'edifici, una dona es va nugar a una de les finestres i una quarta hi va oposar resistència.

La Fiscalia demana huit mesos de presó per als dos ecologistes que es van enfilar a la teulada i huit mesos més de presó per a l'ecologista que es va lligar a la finestra del primer pis per un delicte de desobediència greu a l'autoritat. Per a la quarta acusada demana cinc mesos de presó per un delicte de resistència.

També et pot interessar