Una trentena de persones continuen acampades al Forn de Barraca

Denuncien que l’Horta també està amenaçada per projectes com el pla general d’ordenació urbana d’Alboraia o l’ampliació nord del port de València.

VÍDEO | Una trentena de persones continuen acampades al Forn de Barraca

Una trentena de persones continuen acampades al Forn de Barraca, a Alboraia, expropiat per les obres d’ampliació de la V-21. El grup d’activistes acumula huit dies de vigília amb l’objectiu de frenar el pas de les màquines del Ministeri de Foment que l’han d’assolar, alhora que organitza accions per la defensa de l’horta.

“És incoherent declarar una situació d’emergència climàtica com la que tenim, i alhora fomentar l’augment de l’entrada de trànsit a València, i carregant-se l’horta, que és un pulmó verd”, ha expressat davant les càmeres d’À Punt la veïna d’Alboraia Dachu Peris. Les persones acampades manifesten que el seu objectiu és retardar el derrocament i evitar que li passe el mateix que a l’Alqueria de Bayarri, una construcció històrica que va ser assolada el 23 de setembre. També, volen fer veure que els camps d’aquesta comarca estan amenaçats per altres projectes, com ara el pla general d’ordenació urbana d’Alboraia o l’ampliació nord del port de València.

Pel Forn de Barraca, els últims dies han passat centenars de persones, entre elles algunes cares conegudes que s’hi han apropat per a oferir actuacions musicals, xarrades o inclús portar menjar, antimosquits i material per a facilitar el dia dia a les persones que s'hi queden a dormir. Ahir, els cantants Pau Alabajos i Xavi Sarrià van oferir un concert davant l’antic forn, i aquesta nit hi haurà un sopar de pa i porta seguit d’una xarrada amb diverses persones implicades en la lluita per l’horta.

També et pot interessar

stats