La Fiscalia demana huit anys de presó per malversació i frau per a Arturo Torró, exalcalde de Gandia

El juí que investiga el pagament de mig milió d'euros "sense justificació" a la mercantil de l’empresari Ricardo Manuel Faura comença dimarts

L'exalcalde de Gandia, Arturo Torró, en una imatge d'arxiu
L'exalcalde de Gandia, Arturo Torró, en una imatge d'arxiu / Arxiu

Un jurat popular jutjarà des de dilluns que ve i fins al 21 de desembre, a l'Audiència de València, l’exalcalde de Gandia (Safor) Arturo Torró i un empresari pels presumptes delictes de malversació de cabals públics i frau en la contractació en l'adjudicació dels serveis de comunicació audiovisual entre 2012 i 2015. La Fiscalia sol·licita per als dos acusats una pena de presó de huit anys, tal com avança aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). També la inhabilitació absoluta durant vint anys i l’abonament de les costes processals. A més, els dos hauran de pagar, a més, a l'Ajuntament de Gandia, pel perjudici causat a la hisenda pública, 480.000 euros, més interessos legals.

Segons l'escrit d'acusació del Ministeri Públic, Torró (llavors en el Partit Popular), a través d'una empresa municipal, va concebre, va promoure i va assumir l'obligació de pagar a la mercantil que gestionava l'altre processat, l'empresari Ricardo Manuel Faura, diverses quantitats de diners públics, malgrat que sabia que no hi havia causa que ho justificara i que es causava un clar perjudici per a la hisenda pública.

En el seu escrit d'acusació, el fiscal assenyala que el desembre de 2011 "l'empresa pública municipal Iniciatives Públiques de Gandia va rebre un encàrrec de gestió de l'Ajuntament de Gandia per a la realització de les activitats de comunicació que fins al seu tancament poc abans exercia la televisió municipal.

L’empresa va contractar amb Comarques Centrals Televisió SL i Inversiones Especiales del Mediterráneo SL (Tele 7), per un import d'1.770.000 i 1.768.584 euros respectivament, el febrer de 2012. Un any després, en febrer de 2013, Iniciatives Públiques de Gandia SL i la mercantil Comarques Centrals Televisió SL van resoldre el contracte "per suposades dificultats no concretades, assumint l'empresa pública l'obligació de pagar a l’empresa la quantitat de 500.000 euros de diners públics, sabent que no hi havia causa que ho justificara", afig el fiscal. Torró, "aprofitant la seua condició d'alcalde de l'Ajuntament de Gandia i president del Consell d'Administració d’IPG, va concebre, va promoure i va assumir l'obligació de pagar a Comarques Centrals Televisió SL mig milió d’euros de diners públics, sabent que no hi havia causa que ho justificara".

Altres citats en el judici

També estan citats al judici, entre altres, l'actual regidor del PP de Gandia, Antonio Abad, i Cristina Serrano, exassessora del Departament d'Economia i Hisenda del consistori, i que va ser alt càrrec de la Conselleria de Medi Ambient durant els mandats dels exconsellers Rafael Blasco, Esteban González Pons i Juan Cotino.

També et pot interessar

stats