El Tribunal de Comptes reclama 560.000 € a l’exalcalde de Gandia i a dos càrrecs municipals

L’organisme fiscalitzador veu responsabilitats comptables en el contracte d’1,7 milions, que va adjudicar l’Ajuntament a una empresa.

L'exalcalde de Gandia, Arturo Torró, en una imatge d'arxiu
L'exalcalde de Gandia, Arturo Torró, en una imatge d'arxiu / Arxiu

El Tribunal de Comptes reclama a l’exalcalde de Gandia, el popular Arturo Torró, i a dos excàrrecs municipals més que tornen 560.094 euros, per les responsabilitats comptables en l’adjudicació, el 2012, que va fer l'Ajuntament de Gandia de diversos contractes a l'empresa Inversiones Especiales del Mediterráneo. 

El tribunal considera responsables directes de les suposades irregularitats comptables Arturo Torró, l’exregidor del PP Javier Reig, en auell moment vicepresident de l’empresa Iniciatives Públiques de Gandia (IPG), i Gonzalo José Morant, exgerente d'IPG, segons l'informe de l’organisme fiscalitzador.

La notificació del Tribunal de Comptes, que data de l’11 de desembre, demana a l’exalcalde i als dos excàrrecs municipals que en deu dies reintegren, depositen o deixen fiances de les quantitats econòmiques reclamades. Encara que és possible presentar recurs contra aquesta decisió del Tribunal de Comptes, l’organisme demana a Javier Reig el pagament de 233.183 euros; a Gonzalo José Morant, la mateixa quantitat més 103.455 euros, i a l'exalcalde 223.455 euros.

Els fets es remunten a gener de 2012, quan Torró era alcalde de Gandia, i l'Ajuntament va autoritzar l'empresa municipal Iniciatives Públiques de Gandia a adjudicar contractes de serveis amb dues empreses: Comarques Centrals de Televisió i a Inversiones Especiales del Mediterráneo per una duració de tres anys i 1,7 milions d'euros a cadascuna. 

El PSPV va presentar una querella contra Torró per presumptes delictes administratius argumentant interessos particulars de l’alcalde en l'empresa Inversiones Especiales del Mediterráneo, però va ser sobreseguda. Posteriorment, l’Audiència de València va estimar el recurs interposat per l'Ajuntament de Gandia, el Ministeri Fiscal i el PSPV contra la resolució judicial i va acordar continuar la causa. La instrucció d’aquesta causa encara no està tancada.

També et pot interessar

stats