La Fiscalia demana fins a 50 anys de presó per als acusats del tiroteig al cementeri de Torrent

Es demanen més de 51 anys per al fill, acusat de ser autor material dels tirs que van matar dues persones i ferir-ne una altra, i 45 anys i mig per als pares

Un furgó policial i dos vehicles funeraris a l'interior del cementeri de Torrent
Un furgó policial i dos vehicles funeraris dins del cementeri de Torrent el dia de Tots Sants del 2021 / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

Fins a 50 anys de presó. És el que demana la Fiscalia per als tres acusats, un matrimoni i el fill, del tiroteig al cementeri de Torrent el dia de Tots Sants del 2021 en què van morir dues persones i una tercera va resultar ferida. Cap dels tres acusats tenia llicència d'armes, motiu pel qual s'enfronten també a un delicte de tinença il·lícita. Als tres processats els jutjaran a partir de l'11 de desembre en un procés amb jurat popular.

Els tres estan a la presó, de manera preventiva, des de març del 2022. Al fill se l’acusa de ser autor material dels fets, segons consta en l’escrit del fiscal. D’acord amb aquest document, els fets van passar el matí de l'1 de novembre del 2021, quan els processats van acudir al cementeri de Torrent, on van coincidir amb diversos membres d'una família amb la qual estaven enemistats per disputes anteriors.

Pistola amagada davall de la roba

Pel que sembla, el matrimoni acusat i el fill van iniciar una discussió verbal i física amb el clan rival i, fins i tot, els van colpejar amb cadires i pals dins del cementeri. La mare, l'única dona acusada, portava una pistola amagada davall de la roba. En un moment de la discussió, el marit la va agafar per a disparar, però li va caure a terra. La mare la va recollir i "amb la finalitat que la utilitzara per a disparar als membres de l'altra família", li la va donar al fill. El jove, en rebre l’arma, i "sense que li importara que prop hi haguera més gent i el risc que per a ells podria suposar, va començar a disparar als membres de l'altra família".

Un rival i un visitant mort

Un membre de la família rival va resultar ferit en una cuixa i un altre va morir en rebre un tir al cor. En aquest tiroteig també va faltar un altre home, que res tenia a veure amb cap dels dos clans enfrontats, i que havia acudit a portar flors a la tomba de la dona. A aquesta segona víctima li va impactar un tir en l'abdomen que va resultar mortal.

Per aquests fets, el fiscal demanarà una condemna de 51,5 anys de presó per a l'autor dels tirs, com a responsable de dos delictes d'assassinat consumat (dènou anys per cadascun) i un altre en grau de temptativa (dotze anys), més un any i mig per tinença il·lícita d'armes.

Als pares, el fiscal els considera autors dels mateixos delictes i els reclama 45,5 anys de presó (dèsset per cada assassinat, deu per l'intent i la mateixa pena per tinença il·lícita d'armes).

Des que es va produir aquest tràgic enfrontament, l'Ajuntament de Torrent desplega un ampli dispositiu de seguretat, que inclou escorcolls, arcs de detecció de metalls i fins i tot gossos per a identificar pólvora, cada any per Tots Sants al cementeri per a evitar nous enfrontaments.

També et pot interessar

stats