Dos morts i un ferit greu en un tiroteig entre famílies al cementeri de Torrent

Una de les víctimes, de 78 anys i sense relació amb les parts, ha perdut la vida per una bala perduda

Un furgó policial i dos vehicles funeraris a l'interior del cementeri de Torrent / Efe

Dues persones han mort i una altra ha resultat ferida greu per un impacte de bala en un tiroteig al cementeri de Torrent (Horta Sud). Els dispars han matat un home de 45 anys i han ferit el seu fill de 20, que ha sigut traslladat a l'Hospital General de València.

L'altra víctima, un home de 78 anys sense vincle amb els anteriors, hauria mort per l'impacte d'un bala perduda tot i que inicialment s'havia informat d'un infart com a causa del decés. Sembla que l'home s'havia avançat a la família per posar flors a la dona, que havia mort recentment.

El tiroteig s'ha produït vora les 10:20 del matí d'aquest dilluns de Tots Sants, quan el cementeri rebia les primeres visites. L'Ajuntament de Torrent parla obertament d'una disputa entre famílies rivals en el comunicat que ha emés sobre els fets. Les primeres investigacions assenyalen els Bocanegra i els Marco, dues famílies que el 2016 es van veure implicades en un altre incident amb armes de foc. En aquesta ocasió els Bocanegra serien els presumptes agressors -fins a quatre membres segons els testimonis- però fa cinc anys posaren les víctimes. Aquell incident va motivar la mediació de la comunitat gitana de Torrent, que va decretar l'expulsió de l'altra família del barri del Xenillet, on residien les dues parts.

Agents de la Policia Local atenen una familiar de les víctimes
Agents de la Policia Local atenen una familiar de les víctimes / À Punt NTC

El nou tiroteig ha mobilitzat patrulles de la Policia Local de Torrent i de la Policia Nacional, així com dos SAMU i dues unitats més de suport vital bàsic.

El nou tiroteig ha mobilitzat patrulles de la Policia Local de Torrent i de la Policia Nacional, així com dos SAMU i dues unitats més de suport vital bàsic. 

Els agents han tancat l'accés a les visites recinte, per a facilitar la recollida d'evidències per part de la Policia científica. Posteriorment l'Ajuntament de Torrent ha informat que el cementeri romandrà tancat durant tota la jornada.

No és la primera intervenció policial al cementeri de Torrent en el dia de Tots Sants. El 2018 la Policia Local va actuar per un avís al 112 per un tiroteig, que va resultar fals, després d'un conflicte entre dues famílies que arrosseguen una llarga enemistat.

Agents de la Policia Local i Protecció Civil despleguen tanques per a impedir l'accés al cementeri de Torrent
Agents de la Policia Local i Protecció Civil despleguen tanques per a impedir l'accés al cementeri de Torrent / À Punt NTC

També et pot interessar

stats