La Fiscalia demana 25 anys de presó per a l'assassí masclista del carrer del Comte d'Altea

Alberto L. H. seu davant d'un jurat popular per presumptament haver matat a ganivetades i una pedra la parella, Cristina B.M., el 3 de desembre del 2021

L'acussat pel crim masclista del carrer Comte d'Altea de València, de blanc
L'acussat pel crim masclista del carrer del Comte d'Altea de València, de blanc / À Punt NTC

Alberto L. H., l'advocat i professor de 37 anys acusat d'haver assassinat la parella sentimental en un pis situat al centre de València, seu des d'aquest dilluns davant el jurat popular que el jutjarà pel crim, considerat com a masclista per les autoritats. Els fets passren durant la matinada del 3 de desembre de 2021 al pis que tenia al carrer del Comte d'Altea. Lloc on la víctima, anomenada Cristina B.M. i de només 30 anys, pernoctava ocasionalment.

El ministeri fiscal demana per a ell una condemna de 25 anys de presó, la màxima pena imputable per un delicte d'assassinat i huit anys de llibertat vigilada. Considera que en el moment del crim no patia cap malaltia mental i que el va perpetrar de manera planificada, amb els agreujants de traïdoria i acarnissament.

El tribunal popular haurà de decidir si aquella nit fatídica el processat, que suposadament estava amb la jove, va agafar de la terrassa una pedra de grans dimensions i va colpejar al cap i a la cara en diverses ocasions. L'escrit d'acusació manté que també la va apunyalar múltiples vegades per tot el cos i la va asfixiar amb el cinturó d'una bata.

El jurat també determinarà si, després del presumpte assassinat masclista, l'home es va llançar al buit des del pati interior de la finca amb la intenció de matar-se, però, en acabar al magatzem d'un restaurant, va tractar de simular que estava robant per a poder fugir.

El principal sospitós dels fets va arribar a confessar el crim pocs dies després que la família de la xica va trobar el cadàver. Des d'aleshores, ha estat tancat preventivament a la presó de Picassent fins a la data de celebració del juí.

La defensa d'Alberto demana al jurat que es considere que va matar la parella en un moment d’obcecació. Mantenen que l'acusat va actuar en un moment de trastorn mental transitori, perquè pensava que ell no era prou bo per a la xica i que ella el deixaria. Volen per això que el tribunal considere dos atenuants i que la pena imposada siga com a màxim de deu anys de presó.

No obstant això, la Fiscalia i l'acusació sostenen que l'assassí confés era plenament conscient del que feia. L'advocat de la família, de fet, considera que estem davant d'una "clàssica situació" d'assetjament sexual, un delicte comés sota els principis de violència de gènere en què l'home perseguia i assetjava la víctima i li vigilava el mòbil. Apunten que ja li havia dit que volia casar-se amb ella a pesar de portar només tres mesos de relació, petició a la qual ella s'havia negat.

També et pot interessar

stats