La Fiscalia d'Alacant demana obrir diligències al policia local negacionista que va amenaçar Puig i els hostalers

L’Ajuntament d’Alacant el va sancionar per insubordinació i no complir amb el protocol de prevenció de riscos laborals

Imatge d'arxiu d'un senyal de certificat de vacunació obligatori a les portes d'un establiment
Imatge d'arxiu d'un senyal de certificat de vacunació obligatori, a les portes d'un establiment / Jorge Gil (Europa Press)

La Fiscalia Provincial d'Alacant ha sol·licitat al jutjat que òbriga diligències a un agent de la Policia Local negacionista del covid, que es va negar a portar mascareta durant la jornada laboral. L’home, que està suspés de sou i de faena per un període d'un any, set mesos i 15 dies, va amenaçar en un vídeo de pegar "dues hòsties" al president de la Generalitat, Ximo Puig, i va incitar la població a denunciar els locals que demanen el certificat covid.

D'aquesta manera, el ministeri públic ha demanat investigar l'agent per un presumpte delicte d'amenaces i delicte d'odi pels comentaris que va fer en l'últim vídeo, difós per xarxes socials, cap al cap del Consell i cap a l'hostaleria per complir amb la norma de requerir el certificat covid a la clientela.

A l'abril de 2021, l'Ajuntament d'Alacant va sancionar l'agent amb una falta "molt greu" per "insubordinació" en negar-se a obeir les ordes dels superiors sobre l'ús de la protecció sanitària, i també amb una falta "greu" per no complir amb el protocol de prevenció de riscos laborals.

L’acusat va respondre que no es posaria "una cosa que atempte" contra la seua salut, “sabent que no hi ha res" –en referència a la Covid-19–. "Seré un terrorista biològic, però segur que estic més sà que el 90% de la plantilla. La meua salut està per damunt i per davant de tot", va dir.

En la mateixa línia, va agregar que "el que pica és que m'haja plantat i haja dit que no em pose la màscara perquè atempta contra la meua salut i m'acusen d'insubordinació". A més, sobre la resolució de l'Ajuntament d'Alacant va subratllar que "això és el que separa de ser un policia, a continuar acatant ordes que són il·legals, i jo no compliré ordes il·legals".

També et pot interessar

stats