La Fiscalia arxiva la investigació oberta per uns comentaris xenòfobs a una candidata a fallera major

El ministeri públic argumenta que no s'ha pogut identificar l'autor encara que considera que els fets són constitutius d'un delicte d'odi

La candidata a Fallera Major de València de la comissió Portal de Valldigna-Salines
La candidata a fallera major de València de la comissió Portal de Valldigna-Salines / Europa Press

La Fiscalia Provincial de València ha arxivat la investigació oberta per uns comentaris xenòfobs dirigits cap a una de les candidates a fallera major de València 2022 en les xarxes socials en no poder identificar l'autor de les manifestacions.

Segons ha pogut saber Europa Press, el ministeri públic únicament disposava d'unes captures de pantalla amb aquesta sèrie de comentaris xenòfobs, però no ha pogut identificar-ne l'autor.

D'aquesta manera, ha dictat un decret pel qual arxiva les diligències d'investigació encara que, tal com es concreta, considera que aquests fets són constitutius de delicte d'odi.

El ministeri públic va obrir diligències d'investigació per aquest assumpte i va reclamar a la Junta Central Fallera (JCF) que remetera tota la informació que tinguera sobre els suposats comentaris xenòfobs.

Els missatges en qüestió, publicats en les xarxes socials, feien referència a la procedència de la candidata, de la comissió Portal de Valldigna-Salines, comparaven la seua vàlua personal segons la vestimenta i, fins i tot, arribaven a dir que, per aquests motius, "desentona amb la resta de les candidates". Unes afirmacions que JCF va condemnar "perquè no tornen a repetir-se".

També et pot interessar

stats