"No són cromos", la campanya viral de les candidates a fallera major de València contra la xenofòbia

Les falleres i el jurat d’enguany han respost amb un vídeo en les xarxes on ixen mostrant la seua pitjor cara

Campanya "No són cromos" / À Punt NTC

Les candidates a fallera major de València han dit prou, i ho han fet a través de les xarxes socials. En una campanya, amb l’etiqueta #Nosoncromos, han denunciat els missatges xenòfobs que va rebre la candidata de la comissió Portal de Valldigna-Salines, Mayu Ruiz Bustamante. 

Els missatges feien referència a la procedència de la candidata, comparaven la seua vàlua personal segons la indumentària i, fins i tot, arribaven a dir que, per aquests motius, "desentona amb la resta de les candidates".

Les falleres, així com el jurat, han respost als comentaris amb un vídeo difós en les xarxes on apareixen mostrant la seua pitjor cara. En un comunicat que acompanya el vídeo, critiquen que aquestes persones, només veient una foto, són capaces d’abocar “el seu odi, racisme, classicisme i ganes de fer mal” amb el suport d’un ordinador.

Demanen empatia amb un sector que ha passat, “com tot el món”, per un any i mig molt difícil a causa de la pandèmia i que ha vist ajornar les Falles en dues ocasions. “Aquestes experiències els han fet més resilients i millors persones. De veritat, creieu que els fareu mal?”, es qüestionen en el comunicat.  

També et pot interessar

stats