La Fiscalia investiga si hi ha delicte d'odi en uns missatges xenòfobs contra una candidata a fallera major

El ministeri públic ha reclamat a la Junta Central Fallera que remeta tota la informació de què dispose sobre els comentaris

La candidata a Fallera Major de València de la comissió Portal de Valldigna-Salinas
La candidata a fallera major de València de la comissió Portal de Valldigna-Salines / JCF

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació per uns comentaris xenòfobs en les xarxes socials dirigits cap a la candidata a fallera major de València de la comissió Portal de Valldigna-Salines, Mayu Ruiz Bustamante, per a investigar si s’ha comés delicte d’odi. 

La secció de Delictes d'Odi del ministeri públic, que dirigeix Susana Gisbert, ha reclamat a la Junta Central Fallera (JCF) que remeta tota la informació de què dispose sobre els suposats comentaris xenòfobs.

Els missatges feien referència a la procedència de la candidata, comparaven la seua vàlua personal segons la indumentària i, fins i tot, arribaven a dir que, per aquests motius, "desentona amb la resta de les candidates". Unes afirmacions que la JCF ha condemnat "perquè no es repetisquen".

La Junta Central Fallera ha remarcat que aquest tipus de comentaris reflecteixen el desconeixement que molta gent té sobre el funcionament de la festa, ja que el més important per a representar València i les Falles és “el sentiment faller, el compromís de ser grans ambaixadores de la festa i, en cap cas, termes estètics, econòmics o socials".

Per la seua banda, la falla Portal de Valldigna-Salines ha mostrat també el "rebuig més absolut a aquells que utilitzen l'altaveu que els proporcionen les xarxes socials per a difondre missatges d'odi, xenòfobs i racistes. Diuen que València "és una ciutat inclusiva i acollidora, multicultural i multiracial, en la qual totes i tots tenen cabuda”.

També et pot interessar

stats