El fiscal demana informes forenses de les lesions dels bebés afectats pel fals omeprazole

Farmaquímica Sur va vendre a farmàcies de les comarques del nord el medicament adulterat amb regenerador capil·lar

Bebé afectat d'excés de pèl corporal per haver ingerit fals omeprazole
Bebé afectat d'excés de pèl corporal per haver ingerit fals omeprazole / Defensor del pacient

El fiscal de Màlaga encarregat del cas del regenerador capil·lar en l’omeprazole subministrat a bebés, alguns dels quals de les comarques de Castelló, ha demanat al forense que emeta informes sobre les lesions causades als afectats abans d'acusar.

La causa per l’administració del protector d’estómac omeprazole a bebés, que en realitat van rebre minoxidil, un regenerador capil·lar, la segueix el titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Màlaga contra quatre persones. En concret, el representant legal i administrador únic de l'empresa malaguenya Farmaquímica Sur SL i el director tècnic, així com dos treballadors relacionats amb la suposada activitat professional negligent.

Els fets podrien constituir delictes contra la salut pública i de lesions per imprudència o negligència professional greu. L'autoritat judicial imputa a Farmaquímica Sur els "importants danys corporals i seqüeles" que han patit els infants que van rebre un protector d’estómac “adulterat” amb regenerador capil·lar.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris va detectar en una inspecció a les instal·lacions de l'empresa "nombroses irregularitats" relacionades amb el control de les operacions de fraccionament i reenvasat.

També va constatar que durant el fraccionament de l'omeprazole es va fer igualment de minoxidil. Per això, segons el jutge, "resulta factible admetre que van poder contaminar-se".

També et pot interessar

stats