La Fiscalia veu indicis de delicte en l'error que va provocar la síndrome de l'home llop en diversos nadons

L'error va causar, entre ells a alguns nounats valencians, un creixement exagerat i fora de control del pèl per tot el cos.

La Fiscalia veu indicis de delicte en l\'error que va provocar la síndrome de l\'home llop en diversos nadons
La Fiscalia veu indicis de delicte en l'error que va provocar la síndrome de l'home llop en diversos nadons

La Fiscalia de Màlaga ha acordat remetre al jutjat les diligències d'investigació en relació amb el subministrament per error de minoxidil (un tractament per a combatre la caiguda del cabell) en una fórmula etiquetada com a omeprazole en una empresa malaguenya. L'error va registrar casos de nadons amb hipertricosi, un creixement exagerat i fora de control del pèl per tot el cos, alguns d'ells a la Comunitat Valenciana.

Consideren que en les gestions fetes fins ara, "resulten indicis de la presumpta comissió de diversos delictes contra la salut pública". A més, és un pas necessari davant de la necessitat de fer comprovacions pericials en relació amb els afectats per la ingestió d'aquest principi actiu.

Segons l'informe de setembre de l'Agència Espanyola del Medicament, van detectar la presència de minoxidil en dos lots elaborats per l'empresa Farma Química Sur. Encara que alguns dels bebés afectats són valencians, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va confirmar que no s'han comercialitzat a les comarques valencianes els lots d'aquest fàrmac mal envasat.

La Fiscalia demana prendre declaració com a investigats a dos responsables de l'entitat per haver subministrat malament els envasos "a pesar de saber que el seu ús anaven a destinar-lo a fórmules magistrals per a tractar el reflux gàstric de nadons i xiquets de poca edat".

També et pot interessar

stats