Fisabio organitza un concurs dirigit a joves per a visibilitzar el treball de les dones en la ciència

21 min.

“De major vull ser com…” és un certamen de vídeos que ha organitzat la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) i Les Naus. Es tracta d’una iniciativa dirigida a joves alumnes d’ESO, batxillerat i formació professional per a visibilitzar el treball de les dones en la ciència, la tecnologia i la innovació. En una entrevista en Les notícies del matí, el director de l’organisme, José Antonio Manrique, ha apostat perquè tota la societat s’implique perquè la presència femenina en la ciència siga cada vegada major.

“Al final les xiquetes han de mirar-se en dones que hagen arribat a llocs on a elles els agradaria”, ha afirmat. Perquè això passe, al seu parer, cal una implicació conjunta, tant de la ciutadania, com de les administracions. “La societat ha d’impregnar-se de la necessitat de la ciència; també de la visibilització de la dona i de la investigació en perspectiva de gènere”, ha comentat Manrique. Aquests premis s’han organitzat amb l'objectiu d'acostar la investigació a la ciutadania.

Malgrat que la situació de les dones en la ciència encara “és precària”, amb un 28% de dones investigadores o un 90% de Premis Nobel homes, el director de Fisabio és positiu: “Estem en bones mans; les xiquetes tenen molt clares les dificultats a què s’enfronten; anem trencant barreres socials i culturals”. Una de les formes de fer-ho, és que la ciència tinga també més presència en els mitjans de comunicació. “Espanya és un dels països europeus on menys es publica sobre ciència”, ha reblat.

stats