Fira València deixa vacant la presidència fins a definir un nou model de gestió

El comité executiu de l'entitat assumirà temporalment les competències.

Interior d'un dels pavellons de Fira València
Interior d'un dels pavellons de Fira València / Fira València

Fira València deixarà vacant el càrrec de president o presidenta fins que quede definit el nou model de gestió de la institució. Mentrestant, les competències les assumirà el comité executiu de l'entitat firal. 

La decisió és el resultat de la reunió entre representants de la Conselleria d'Economia i la Cambra de Comerç, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de València ja que les parts han acordat no presentar candidatura a aquesta presidència. Des de la renúncia de José Vicente González la Generalitat no ha aconeguit trobar un substitut de consens per a substituir-lo.

El comité podrà reunir-se en ple o en comissió permanent d'acord amb l'article 16 dels estatuts de Fira València. Aquesta comissió és configura com una presidència col·legiada, en la qual estaran representades la Conselleria, l'Ajuntament, la Cambra de Comerç i la CEV.

La representació institucional es delegarà de manera solidària entre les vicepresidències del Patronat i del Comité Executiu, igual com determinades competències en el director general de Fira València.

Un actiu per a l'economia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat de "positiva" la decisión provisional de deixar vacant la presidència i ha destacat que la institució firal valenciana està en procés de recuperació i "torna a ser un actiu per a l'economia i la ciutat de València". Tanmateix, ha destacat la "llosa enorme" que suposa el deute que arrossega l'entitat, sense el qual enguany s'haurien presentat beneficis. 

També et pot interessar

stats