Quins festius obriran els comerços l’any vinent?

Amb caràcter general, es consideren no laborables, però s’habilitaran un màxim d’onze dies en què els establiments podran obrir al públic

Festius i diumenges que obri el comerç en 2022
Festius i diumenges que obri el comerç en 2022 / Marta Galindo

L'Observatori del Comerç Valencià, presidit per la Conselleria d'Economia Sostenible i en el qual estan representat tot el sector del comerç, sindicats i consumidors, ha aprovat els onze dies d'obertura dels establiments comercials els diumenges i festius per a l'any 2022.

La Llei 3/2001, de Comerç de la Comunitat Valenciana, estableix que, amb caràcter general, els diumenges i festius es consideraran no laborables. No obstant això, per a cada any es permetran un màxim d'onze diumenges o festius en què els establiments podran romandre oberts al públic per a desenvolupar l'activitat comercial.

Els onze dies festius i diumenges hàbils que s'han aprovat per a l'obertura comercial en 2022 són: el 19 de març i el 15 d'agost, per acumulació de dos dies festius seguits; el 9 de gener i el 3 de juliol, per correspondre a períodes tradicionals de rebaixes; els dies 10, 14 i 17 d'abril, per coincidir amb dates de gran afluència turística; i el 27 de novembre, el 6 i el 18 de desembre i el 2 de gener de 2022, amb motiu de la campanya de Nadal i Reis.

Tot i això, cal destacar que la ciutat de València no podrà obrir el 19 de març, per l'Acord de la Llotja.

Obertures addicionals en aquells municipis de gran afluència turística 

Les zones de gran afluència turística que tinguen declarat un període estacional corresponent a la Setmana Santa i Pasqua o al període estival, podran obrir al públic els diumenges i festius del període comprés entre Diumenge de Rams i diumenge posterior a Dilluns de Pasqua, així com els diumenges i festius del període comprés del 15 de juny al 15 de setembre.

Les zones de gran afluència turística que tinguen declarat un període anual, podran obrir al públic els diumenges i festius del període comprés entre Diumenge de Rams i diumenge posterior a Dilluns de Pasqua, i els diumenges i festius del període comprés del 15 de juny al 5 de gener.

Finalment, aquelles zones de gran afluència turística declarades a les ciutats de València i Alacant podran obrir al públic els diumenges i festius del període comprés entre Diumenge de Rams i diumenge posterior a Dilluns de Pasqua, excepte el mateix Dilluns de Pasqua; i els diumenges i festius del període comprés del 15 de juny al 5 de gener, excepte el 24 de juny la ciutat d'Alacant, i el 19 de març i el 15 d'agost la ciutat de València.

També et pot interessar

stats