Festes de la Magdalena 2022: el món de la indumentària treballa sense descans

En el sector s'ha incrementat la demanda de peces inspirades en la indumentària del segle XVIII i la vestimenta per a nadons i joventut

El món de la indumentària de Castelló treballa sense descans

A Castelló el món de la indumentària treballa sense descans aquests dies. La raó és que tornaran molts actes, a pesar de les restriccions d'alguns espectacles festius de la Magdalena. I els festers i les festeres han de posar-se al dia els vestits.

Com ha explicat Víctor Pitarch, un dels propietaris d'aquest tipus de negoci: "Ha pujat molt la faena, però fonamentalment per a allargar faldes, canviant cintures. També observem molta il·lusió per tornar a vestir-se. I a més, ens demanen que busquem i recuperem la indumentària del segle XVIII", ha dit a À Punt.

Moltes preses perquè part de la clientela espera a última hora per no està segura que finalment se celebren les festes de la Magdalena, inicialment programades del 19 al 27 de març de 2022.
Alejandrina, propietària de tenda d'indumentària tradicional a Castelló
Alejandrina, propietària de tenda d'indumentària tradicional a Castelló / À Punt Noticies

Un altre dels negocis consultats per À Punt és el d'Alejandrina Pitarch, que ha confirmat que la demanda més gran és per als menuts i les menudes de la casa "perquè, com que han passat dos anys, la roba se'ls ha quedat xicoteta". Una situació que també afecta els adolescents, ja que alguns han confirmat haver crescut deu centímetres. "I després estan els que han nascut els últims dos anys i estrenen indumentària", ha dit.

Els més menuts de la casa estrenen indumentària
Els més menuts de la casa estrenen indumentària / À Punt Noticies

Això sí, molta clientela –ha observat Alejandrina– espera a última hora, perquè no està segura que finalment se celebren les festes de la Magdalena, que inicialment estan programades del 19 al 27 de març.

Unes festes que, en arribar, seran anunciades pel cartell "Nou somnis", obra de Carla Parra Bellido. Una celebració molt desitjada pel veïnat, pel que representen les festes, per sentir-se comunitat i també part de la ciutat de Castelló.

També et pot interessar

stats