La Festa de la Lactància torna als Vivers de València

S'han programat activitats per al públic infantil, una xarrada sobre extracció manual de llet materna i una alletada col·lectiva a les 12 del migdia

Una mare alleta un nadó
Una mare alleta un nadó / Juan Carlos Cárdenas (EFE)

La Festa de la Lactància torna aquest diumenge als Jardins del Real de València després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia, amb estands informatius i diverses activitats familiars.

Alleta, el grup de suport a la lactància materna que organitza la festa, se suma així a la Setmana Mundial de la Lactància Materna, que se celebra la primera setmana d'octubre i enguany té com a lema "Impulsem la Lactància Materna: Secundant i Educant".

Entre les associacions i institucions participants hi ha la IHAN (Iniciativa per a la Humanització del Naixement i la Lactància), l'Institut de Recerca de La Fe, el Banc de Llet, l'Associació de Comares de la Comunitat Valenciana, El Part és Nostre, Petra Maternitats Feministes i l'Associació Espanyola contra el Càncer de la ciutat de València.

Al llarg del dia s'han programat activitats per a públic infantil, com ara dibuix, taller de xapes, pintacares, globoflèxia; pintapanxes per a embarassades o un taller de lactància materna de 10:30 a 11:30 per a mares, embarassades i acompanyants.

També hi haurà una xarrada teoricopràctica sobre extracció manual de llet materna, a càrrec de l'Associació de Comares, mentre que l'Institut de Recerca de La Fe ha preparat una activitat per a mostrar les tècniques d'extracció d'orina en els xiquets i xiquetes de bolquers.

A les 12 hores hi haurà una alletada col·lectiva i es llegirà el manifest "Compte contes" a càrrec de l'editora i autora de contes infantils Julia Pérez. La festa es tancarà a les 12.30 hores amb un ball amb nadons.

També et pot interessar

stats