‘Parir al segle XXI’, un docuweb interactiu acosta l’emoció del part respectat a À Punt

Aquest contingut digital permet dissenyar un pla personalitzat, accedir a estadístiques i continguts addicionals.

El documental mostra el procés d’embaràs de cinc dones i el naixement dels seus nadons a l’Hospital Universitari de La Plana.

El docuweb Parir al segle XXI s’estrena aquest matí en el web d’À Punt Mèdia. S’hi mostra tot el procés d’embaràs de cinc dones i el naixement dels seus nadons al centre públic l’Hospital Universitari de La Plana (Vila-real, la Plana Baixa). Parir al segle XXI està produït per la productora valenciana Barret Cooperativa, amb la participació d’À Punt Mèdia i el Laboratori d’Innovació Audiovisual de RTVE.

El projecte explica com és l’anomenat part respectat, que implica per a les mares establir un pla de part en el qual es respecten decisions preses abans del moment de parir, quan es tracta d’un part de baix risc i assistit per comares. L’equip del Servei de Parts de l’Hospital de La Plana aporta la visió d’un model de part poc estés al nostre territori. El part respectat implica poder personalitzar el tipus d’assistència, des de l’administració d’anestèsia fins a la possibilitat de parir dins l’aigua.

El docuweb té una estructura de sis blocs que desenvolupen tot el procés de parir: expectatives, prepart, dilatació, naixement, postpart i tornada a casa. La història entrellaça el testimoni de les protagonistes, una de les quals va parir durant el confinament al mes d’abril.

Interactivitat i disseny d’un pla de part personalitzat

Parir al segle XXI permet a més la interactivitat, s’hi pot accedir a estadístiques i continguts addicionals que completen amb dades el que conten les cinc dones. Com a curiositat, aquest docuweb possibilita dissenyar un pla de part per tal de seleccionar les preferències de la dona de cara a un moment tan important com és el naixement d’un fill o filla. A més, Parir al segle XXI inclou una sèrie de vídeos didàctics on les comares de l’Hospital de La Plana expliquen d’una manera il·lustrativa què vol dir cadascun dels punts. El docuweb ofereix la possibilitat d’imprimir aquesta planificació, una vegada finalitzada, en format PDF.

Per a À Punt, aquest projecte és una aposta per un format que explora les possibilitats dels mitjans digitals i que ofereix al públic una experiència personalitzada, que pot adaptar als seus interessos particulars. L’enllaç al docuweb és www.parir.apuntmedia.es.

També et pot interessar

stats