La festa de l’arròs es cuina aquest cap de setmana a València

La plaça de l’Ajuntament es converteix en l’escenari de la sisena edició del TastArròs, amb plats a preus populars, activitats i música

Imatge d'arxiu d'una paella valenciana
Imatge d'arxiu d'una paella valenciana / Arròs de València

La plaça de l’Ajuntament de València és aquest cap de setmana l’escenari de la sisena edició del TastArròs, una de les celebracions gastronòmiques al voltant de l’arròs més importants de l'any. Des del migdia, tant de dissabte com de diumenge, les persones visitants podran gaudir dels arrossos que oferiran vint-i-sis restaurants valencians a preus populars.

Els plats, a cinc euros cadascun, estaran fets per xefs de prestigi i tindran el segell de qualitat de la Denominació d’Origen Arròs de València. També s’han preparat una sèrie d’activitats relacionades amb l’arròs dirigides a tota la família.

Pla del TastArròs 2023
Pla del TastArròs 2023 / TastArròs

Cuina, tradició i música

L’edició s’inaugura aquest dissabte a les 11:00 hores amb el "TastArròs t’ensenya", un fòrum per aprendre a guisar arròs de la mà de cuiners professionals, una activitat que es repetirà diumenge a la mateixa hora.

A continuació, la plaça es convertirà temporalment en un gran sequer urbà on s'assecaran més de 10.000 quilos d’arròs amb ferramentes tradicionals. A les 11:30 hores, tant dissabte com diumenge, els pescadors del port de Catarroja mostraran les barques i les eines típiques de l’Albufera i, mitja hora més tard, se celebrarà el concurs del llaurador més ràpid de l’Albufera, que tindrà com a premi un dinar per a dos en qualsevol dels restaurants del TastArròs.

A les 12:00 hores tindrà lloc un taller familiar organitzat pel Museu de l'Arròs de València per tal de fer el teu propi arròs. Una activitat per a gaudir en família i conéixer la transformació del gra d'arròs des que ix del camp fins que es cuina. Finalment, la primera jornada conclourà amb una actuació del cantautor valencià Christian Penalba.

Diumenge a les 11:00 hores set joves cuiners acudiran a la plaça de l'Ajuntament per a lluitar pel títol Arrosser del Futur, en un concurs que recompensarà la promesa de la cuina amb 2.000 euros.

A més, a les 13:00 hores hi haurà una actuació de la Muixeranga i a les 14:30 hores, un concert de música tradicional valenciana a càrrec de Tres Fan Ball, l'última activitat programada abans de tancar l'edició d'enguany, a les 16:00 hores.

També et pot interessar

stats