La Federació de Moros i Cristians acusa Calero de “rebentar” el seu acte

Segons la delegació del govern, els fets s'emmarquen en un “operatiu policial de tensió màxima"

XVII Entrada de Moros i Cristians a la ciutat de València
XVII Entrada de Moros i Cristians a la ciutat de València / À Punt NTC

La celebració del Nou d'Octubre, tot i no registrar cap incident significatiu, no ha estat exempta de polèmica. La Federació Valenciana de Moros i Cristians, que va haver de modificar el seu itinerari tradicional per les obres de la plaça de la Reina, ha acusat la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, de “rebentar” la tradicional entrada. 

El president de l’organització, Vicent Roig, considera que “van ser menyspreats” quan es va permetre que algunes de les manifestacions entraren a la plaça de l'Ajuntament durant l'horari de la seua desfilada. Segons denuncien, això va provocar moments de tensió entre el públic i els manifestants. 

Fonts de la delegació del govern han emmarcat aquesta situació en un “operatiu policial de tensió màxima" arran dels fets que es van viure l'any 2017. Així, l’organisme ha explicat que els retards d’algunes manifestacions podrien explicar el fet que l’entrada coincidira amb marxes polítiques. 

Aquesta no és l’única crítica a la delegació del govern per la seua gestió de la celebració del Nou d’Octubre, ja que tant la coalició Compromís com Podem han demanat la dimissió de Calero perquè asseguren que la policia no els va permetre desfilar en la processó cívica al lloc que es corresponia.

També et pot interessar

stats