La Federació d'Associacions Veïnals de València s'oposa a ampliació de l'aeroport i anuncia accions per a intentar paralitzar-la

Argumenten que el projecte "és clarament perjudicial" per a la salut i el medi ambient, per l'increment de la contaminació acústica i atmosfèrica que ocasionarà

L'aeroport de València, en una imatge d'arxiu
L'aeroport de València, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

La Federació d'Associacions Veïnals de València (FAAVV) ha traslladat el posicionament "ferm" en contra de l'ampliació de l'aeroport de València, per l'afecció que tindria sobre gran part de la ciutat i els seus barris i la qualitat de vida del veïnat. La presidenta de la plataforma, María José Broseta, ha anunciat que se sumaran a les accions per a paralitzar l'actuació.

En un comunicat, Broseta adverteix que este projecte "és clarament perjudicial" per a la salut de les persones i per al medi ambient, pel greu increment de contaminació acústica i atmosfèrica que ocasionaria. La FAAVV considera, a més, que la idea d'ampliació respon a interessos "purament empresarials i individualistes", en línia amb la deriva actual de "turistificació desmesurada i descontrolada que afecta tota la ciutat i l'àrea metropolitana, molt allunyada d'un turisme sostenible i de qualitat que veritablement aporte un valor afegit a la ciutat".

Així mateix, Broseta denuncia que l'ampliació s'està plantejant "totalment al marge de la ciutadania, sense transparència i sense cap mena de diàleg ni foment de la participació col·lectiva", i sense oportunitat d'aportar ni estudiar qualsevol classe d'alternatives.

Per tot això, la Federació Veïnal de València reitera el compromís amb la "màxima mobilització i col·laboració" amb totes aquelles entitats i organitzacions que es manifesten en contra i treballen per paralitzar un projecte que, a parer seu, "atempta clarament contra els interessos col·lectius de la ciutadania". De la mateixa manera, sol·licitaran reunions amb les entitats i administracions implicades per a dur a terme esta reivindicació.

També et pot interessar

stats