El fàrmac per a deixar de fumar en 25 dies tornarà a estar disponible dilluns

Todacitan, el nou i únic tractament per a deixar de fumar finançat pel Sistema Nacional de Salut, està exhaurit des de fa pràcticament un mes

Todacitan
Todacitan / Arxiu

Todacitan, el nou i únic tractament per a deixar de fumar finançat pel Sistema Nacional de Salut i exhaurit des de fa pràcticament un mes, tornarà a estar disponible a les farmàcies des del dilluns 20 de març, segons l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

El tractament, presentat en comprimits orals d'1,5 mil·ligrams de citisina i subjecte a prescripció mèdica, és finançat des de l'1 de febrer passat. Però en tan sols vint dies es va produir un desproveïment temporal.

Després de la retirada del mercat de Champix (vareniciclina), que es va deixar de finançar el juliol del 2021 perquè contenia nitrosamina per damunt dels nivells que exigeix l'Agència, i de Zyntabac (bupropió), en el seu cas per problemes de distribució des d'octubre del 2022, Todacitan va passar a ser l'únic tractament.

Està indicat en adults per a la dependència tabàquica i reducció de l'ansietat a la nicotina en fumadors disposats a deixar de fumar en 25 dies. Durant els tres primers es pren una pastilla cada dues hores fins a un total de sis, un termini en el qual es pot fumar. Del quart al dotzé, el comprimit es pren cada 2,5 hores, però en aquest període ja s'ha d'haver abandonat el tabac i, a partir d'ací, es va reduint la dosi fins al dia 25.

Els pacients han d'estar inclosos en un programa de suport (individual o grupal) de deshabituació al tabac que estiga implementat a les comunitats autònomes o mutualitats.

A més, han de complir les característiques següents: motivació expressa de deixar de fumar que es puga constatar amb un intent en l'últim any i pacients amb alt nivell de dependència, de deu cigarrets o més al dia.

Segons la fitxa tècnica, es finançarà un intent anual per pacient per a deixar de fumar amb suport farmacològic.

També et pot interessar

stats