On farà calor? Un nou pic de temperatures altes arriba aquest dijous

Les màximes superaran els 25 °C al litoral de València i d'Alacant i en alguns punts de l'interior es fregaran els 30 °C

L'hivern que estem vivint serà, molt probablement, el més càlid almenys des del 1950. Aquesta temporada hem experimentat pics continuats de temperatures inusualment altes per a l'època de l'any. Aquest dijous en tindrem un altre amb màximes superiors a 25 °C al litoral de València i d'Alacant. En alguns punts com a Albatera, fins i tot, es fregaran els 30 °C.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), a València la previsió és que s'arribe als 27 °C. És la quarta temperatura més alta en un mes de febrer des d'almenys l'any 1950.

En el gràfic següent es poden consultar les temperatures màximes en un mes de febrer des del 1950 (o posterior) i les que esperem per a aquest nou pic de calor. S'inclouen només les estacions amb registres històrics que siguen consistents. En el cas dels municipis amb més d'un observatori, com Alacant i València, s'ha calculat la temperatura màxima mitjana entre les estacions de la ciutat i de l'aeroport. Per a Castelló de la Plana s'han emprat les dades de l'estació d'Almassora, la més propera a la ciutat.

La segona part de la setmana tindrem temperatures més típiques per a aquesta època, després d'uns valors de dijous que serien típics de primavera.

També et pot interessar

stats