Famosa visibilitza la diversitat amb un Nenuco amb síndrome de Down i un altre amb implant coclear

Els dos nous ninos, que volen ajudar a lluitar contra l’assetjament escolar, són l'última creació de Tino Juan, el fill de l'escultor original

Famosa avança en la visibilització de la diversitat amb dos nous ninots

Famosa, la reconeguda marca de joguets onilenca, ha llançat dos nous ninos de la línia per a la diversitat i la inclusió. Són Nenuco síndrome de Down i Nenuco implant coclear, dos joguets que volen ajudar a normalitzar entre els més menuts aquestes diversitats, i així ajudar a lluitar contra la discriminació i l’assetjament escolar. 

Els dos dissenys són l'última creació de Tino Juan, el fill de l'escultor original de Nenuco, l'alacantí Agustín Juan. Segons explica Irene Sotillo, directora de màrqueting de Famosa, el projecte s’ha convertit en el comiat de l’escultor, que ja s’ha jubilat.“Està superemocionat perquè pot dir que el seu pare va fer l'escultura i ell l'ha modificada per a fer un producte com aquest”, detalla Sotillo.  

Aquests dos nous ninos s'afigen al Nenuco Ulleres i Nenuco del món, que representa xiquets de procedències diverses, com ara la llatinoamericana. Amb aquest projecte, a més, Famosa col·labora amb les associacions Down Espanya i la Federació d'Implantats Coclears, que distribuiran les nines en hospitals i llars d'infància.  

El director de Down Espanya, Agustín Mata, pensa que el projecte ajuda a traspassar la mirada inclusiva dels xiquets cap a la resta de la població: “Els xiquets tenen una mirada molt més directa. No fan de la diferència una frontera”, explica Mata. "Veure això reflectit en el seu entorn de joc és tot un missatge a la societat", agrega.

Per la seua part, Laia Zamora, presidenta de l’Associació d’Implantats Coclears de la Comunitat Valenciana, considera molt important “ajudar a trencar el dol i normalitzar” la diferència, així com “intentar que qualsevol xiquet normooient puga tindre també aquest nino a casa” com una eina més poderosa de canvi social, que vaja més enllà dels menors amb diversitat.  

Com a part de la col·laboració amb Down Espanya i AICE, cada pack d'aquests Nenucos inclou un díptic amb informació sobre la síndrome de Down i els implantats coclear, respectivament. 

També et pot interessar

stats