Les famílies podran triar fins a vint centres en el procés d’admissió del pròxim curs

La conselleria pretén ampliar les opcions perquè els pares “trien lliurement el centre que s’ajuste als seus interessos i conviccions”

Les famílies que matriculen els escolars podran escollir un màxim de vint centres
Les famílies que matriculen els escolars podran escollir un màxim de vint centres / Álex Zea (Europa Press)

Les famílies que escolaritzen els fills a la Comunitat Valenciana podran triar fins a vint centres educatius, el doble que fins ara, en les etapes d'educació infantil, primària i ESO en el procés d’admissió del pròxim curs escolar. La conselleria ha implantat esta possibilitat per a ampliar “les opcions per a triar lliurement el centre que s'ajuste als seus interessos i conviccions”, com apuntava el director general de Centres Docents, Jorge Cabo.

Així consta en l'orde que desenvolupa el decret d'admissió en els centres educatius que ha publicat este dijous la Conselleria d'Educació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Cabo ha assenyalat que el districte únic “és un canvi transcendental que, gràcies a suprimir les limitacions zonals, oferirà llibertat educativa i inclusió efectiva de l'alumnat”, ha indicat el director general de Centres Docents.

“És un decret que evita la discriminació socioeconòmica, i garanteix la igualtat d'oportunitats, ja que s'atorga més puntuació a les rendes més baixes, famílies monoparentals, nombroses o en risc d'exclusió social”, ha afegit. A més, s'inclou la regularització de l'alumnat a escolaritzar en centres d'educació especial i es creen les comissions sectorials d'escolarització per a la gestió.

Així mateix, Educació afig que s'introdueixen mesures favorables en els centres situats en zones rurals o en risc de despoblament, cosa que permet la doble adscripció. En el cas de famílies amb custòdia compartida acordada judicialment, es pot considerar domicili familiar el de tots dos progenitors, segons convinga als alumnes.

Un altre aspecte significatiu del procés d'admissió és que s'ha reduït la càrrega burocràtica per als centres docents i les famílies. Així mateix, s'introdueix en l'admissió una fase extraordinària per a l'adjudicació de les places que han resultat vacants en el procés ordinari, i una fase contínua que es troba oberta durant tot el curs per a atendre l'escolarització sobrevinguda.

El procés d'admissió serà exclusivament telemàtic, i es facilitarà l'accés a les famílies que no disposen de mitjans electrònics o coneixements per a dur-la a terme.

També et pot interessar

stats