Famílies denuncien el tancament de l'únic centre especialitzat de TDAH a València

Els familiars de menors amb dèficit d'atenció i hiperactivitat protesten contra aquesta mesura, però la Conselleria de Sanitat aclareix que només es tracta d'un canvi d'ubicació

Mares i pares reivindiquen una atenció especialitzada per als xiquets amb TDAH / À Punt NTC

El 2013 va arrancar al Centre de Salut Pintor Stolz de València un projecte específic i pioner d'atenció a menors amb TDAH. Des d'aleshores, un equip format per quatre professionals atén més de 400 nous casos cada any, que alliberen d'aquest treball les unitats de salut mental i neuropediatria hospitalàries.

Però aquesta setmana les famílies dels menors amb TDAH han denunciat que es vulga desmantellar aquest centre, únic a València.

La Conselleria de Sanitat, per la seua part, nega que es vaja a suprimir el servei ni a reduir el personal d'atenció. Asseguren que és una reagrupació estratègica i serà l'Hospital General l'encarregat de continuar el seguiment i diagnòstic d'aquest trastorn mental.

Però les explicacions no convencen l'associació de pares, que recalquen que amb la pandèmia s'ha agreujat el problema i que la unitat de salut mental de l'hospital "està saturadíssima". A més, els canvis i adaptacions de la medicació infantil es produeixen molt sovint i amb la centralització del servei els afectats pensen que perdran qualitat assistencial.

Els familiars també denuncien que, més enllà d'aquesta unitat, la sanitat valenciana no té un protocol específic per a menors amb TDAH que coordine les conselleries d'Educació i Sanitat, com sí que el té amb els xiquets i xiquetes amb trastorn d'espectre autista (TEA).

També et pot interessar

stats