Familiars de les víctimes dels incendis de Londres i Milà visiten els afectats

Les primeres deu famílies que van perdre l'habitatge en l'incendi han començat a arribar al nou edifici

Els afectats pels incendis a Londres i Milà visiten les víctimes de València / À Punt NTC

Representants de l'associació Grenfell Next of Kin, que reuneix familiars de víctimes de l'incendi de la Torre Grenfell (Londres) el 2017, i representants dels afectats per l'incendi de la Torre dei Moro (Milà) el 2021, s'han desplaçat aquest dilluns a la ciutat de València per a visitar les famílies afectades per l'incendi de Campanar, anant a l'edifici de 131 habitatges cedit per l'Ajuntament.

Kimia Zabihyan, membre de l'associació Grenfell Next of Kin, ha traslladat l'afecte i solidaritat amb les víctimes de l'incendi de València i ha destacat la resposta del poble i de les administracions valencianes davant de la tragèdia: un gest que, segons ha lamentat, els anglesos no van rebre al seu país.

També Hamid Ali Jafari, fill d'una de les víctimes de l'incendi de Londres, ha destacat la resposta de les administracions espanyoles enfront de les del seu país, que set anys després no ha donat respostes. Jafari ha demanat que es consciencie sobre la necessitat d'adoptar mesures en relació amb els materials utilitzats en els revestiments dels edificis.

Per la seua part, Mirko Berti, un dels afectats per l'incendi de la Torre dei Moro, a Milà, ha demanat a la Unió Europea que actue i que permeta un sol test sobre els materials dels revestiments, així com una llei per a la prevenció d'incendis en aquestes edificacions. "La batalla que estem fent és perquè aquestes tragèdies no tornen a produir-se", ha assenyalat Berti.

Els representants de totes dues associacions es van posar en contacte amb l'Ajuntament de València per a transmetre'ls la solidaritat i suport, i aquesta vesprada s'han reunit amb membres del consistori, segons han informat fonts municipals.

Primeres deu famílies reallotjades

Mentrestant, aquesta vesprada han començat a arribar a l'edifici, cedit per l'Ajuntament per als reallotjaments, les primeres famílies que van perdre l'habitatge en l'incendi. En total, s'hi han allotjat deu famílies aquest dilluns: 21 adults i 11 xiquets. En l'edifici ha seguit tota la vesprada el tràfec d'operaris, que treballaven a l'interior condicionant els habitatges, i de transportistes amb menjar i estris, donats per empreses i particulars.

Aquests treballadors es mesclaven amb les famílies, mentre els guàrdies de seguretat vigilaven l'accés principal, en la porta del qual han penjat un cartell, pintat per una xiqueta, Sara, amb el missatge "Molt d'ànim".

Les més de cent famílies afectades per l'incendi aniran arribant des d'aquest dilluns i per un termini inicial de tres mesos, "totalment prorrogables", als 131 habitatges situats en aquest edifici, segons ha explicat al matí l'alcaldessa de València, María José Catalá.

També et pot interessar

stats