La família desnonada violentament al barri de Malilla (València) tindrà una vivenda

La Conselleria d’Habitatge ha informat aquest dimarts que en uns dies formalitzaran el contracte i els entregaran les claus d’un pis de lloguer assequible

La família desnonada a Malilla (València) tindrà nova casa en uns dies / À Punt NTC

La família de Karima va ser desnonada de forma molt violenta, ara fa un mes, al barri de Malilla, a València, i fins a aquest dimarts encara esperaven una solució habitacional. Sembla que finalment tindran un pis de lloguer assequible, segons ha comunicat la Generalitat.

Des que els van fer fora de sa casa, Karima, la parella i les seues dues criatures vivien en un alberg lluny del barri on han crescut els menuts. En principi, anava a ser qüestió de dies fins que els facilitaren una solució habitacional que es pogueren permetre. Aquest dimarts de matí, quan À Punt ha parlat amb ella, Karima ha confessat que encara no sabien res de l’administració ni quan anaven a tardar a donar-los una vivenda. 

Però la resposta de l'administració ha arribat aquesta mateixa vesprada. El secretari autonòmic d’Habitatge, Alejandro Aguilar, ha assegurat a À Punt que des del principi han tractat aquest cas de manera urgent i que, precisament aquest dimarts, han rebut l'informe d'adjudicació d'urgència perquè la família tinga sa casa en uns dies. 

Aguilar ha justificat el retard en entregar l’habitatge en el fet que estaven adequant-lo per a instal·lar-s'hi la família, però assegura que és una qüestió de dies que puguen “analitzar la informació i formalitzar el contracte per tal de poder entregar-los les claus perquè puguen entrar”. Viuran en un règim de lloguer assequible, que significa que la unitat de convivència no haurà de dedicar més d’un 25% de la seua capacitat econòmica a pagar-lo, ha detallat el secretari autonòmic. 

Així, en uns dies Karima i la família tornaran a fer les maletes, esperant que aquesta volta siga de manera definitiva.

També et pot interessar

stats