Una família afganesa resident a Alfafar: “Si som persones, per què ens tracten així?”

No creuen en els missatges de moderació que han llançat els talibans els últims dies

La família afganesa d’Ahmad Farid, resident a Alfafar

Una quinzena de famílies afganeses resideixen a la Comunitat Valenciana. La majoria van abandonar el país per qüestions polítiques o fugint de la pobresa extrema en què viu gran part de la població. Un equip d’À Punt Notícies ha parlat amb una d’aquestes famílies, que viuen amb molta preocupació la situació del país. 

La família d’Ahmad Farid va decidir abandonar l'Afganistan el 1992, fugint dels mujahidins. A son pare, Abdul Fatah, inspector d'educació al país, el van amenaçar de mort pel seu activisme polític. L'any 2013 van arribar a València, després d'haver passat per diverses ciutats russes i per Madrid. Farid, que regenta una empresa de transports, viu a Alfafar amb la seua dona Rabia, també afganesa, i els seus dos fills. Però, tot i la distància, viuen amb molta preocupació la situació que travessa el seu país, on resideix gran part de la seua família. 

Abdul Fatah parla de la perillositat d'un govern liderat pels talibans, sobretot pel que fa als drets de les dones. "Europa i la resta del món sabien que passaria açò. Ho sabien i no han fet res", denuncia contundent. 

Sharifa Noori en pot donar compte. Fa trenta anys que va haver de fugir del país, on dirigia una oficina bancària. Assegura que no creu els missatges de moderació que han llançat els talibans els últims dies, i que les dones afganeses no hi tenen gens d'esperança. Però la família de Farid és també molt crítica amb les grans potències mundials.

"Jo pregunte a Europa i als Estats Units: si som persones, per què ens tracten així?", exclama Fatah amb resignació. 

També et pot interessar

stats