Els talibans asseguren que les dones podran estudiar i treballar dins del marc de la llei islàmica

Amb l’objectiu d’aconseguir el reconeixement internacional han subratllat que volen formar un sistema de govern "islàmic i fort", basat en els valors de la societat afganesa i inclusiu

El portaveu talibà, Zabihullah Mujahid durant la roda de premsa d'aquest dimarts
El portaveu talibà, Zabihullah Mujahid durant la roda de premsa d'aquest dimarts / Reuters

Els talibans fan concessions per a intentar aconseguir el reconeixement internacional a l'Afganistan. En les últimes hores han anunciat una amnistia per als funcionaris del govern anterior i demanen a les dones que tornen a la faena. 

Si volen alguna classe de reconeixement, hauran de fer concessions, però bona part de la societat en desconfia. Per això són milers els que intenten fugir del país a través de l'aeroport de Kabul, on s'han représ els vols d'evacuació, després que dilluns passat van morir almenys 7 persones.

En la primera roda de premsa que han donat els talibans, han tractat de tranquil·litzar sobre les seues intencions tant als afganesos com a la comunitat internacional. Han subratllat que volen formar un sistema de govern "islàmic i fort", basat en els valors de la societat afganesa i inclusiu, i que tindrà "bones relacions amb tothom". També han reiterat la concessió d'una amnistia general i han assegurat que les dones podran estudiar i treballar dins del marc de la llei islàmica.

També et pot interessar

stats