Algunes falles només celebren la Plantà i la Cremà, mentre que altres ajornen tot al 2022

La falla de la Mare de Déu de la Cabeza ha decidit enguany no fer festa i no muntarà l'envelat, mentre que la falla del doctor Marañón-Mestre Palau de Mislata ajorna tota activitat al 2022

Falles que planten monument però no fan festa / À Punt NTC
Majo Zaragozá
Pep Milán
31 d'agost 2021 - 20:11

Al juliol, quan va començar la quinta onada en tot Espanya i la incidència acumulada va repuntar a la Comunitat Valenciana, algunes comissions falleres van prendre la decisió de muntar el monument, però sense festa. Es el cas de la falla de la Mare de Déu de la Cabeza de València.

Enguany aquesta falla no muntarà el seu envelat de més de 30 metres, com és costum. Els fallers i falleres han decidit que sols muntaran els monuments i els cremaran.

Com ha explicat Rosa Carsí, presidenta d'aquesta falla, "ací els fallers i falleres es van plantejar què volien, falles amb restriccions o no fer festa". I el resultat ha sigut que faran la Plantà i cremaran el monument i res més.

Es tracta d'una decisió difícil, però de la qual no es penedeixen, perquè com ha explicat la presidenta, "per damunt de tot està la salut".

La Falla Dr. Marañón-Mestre Palau de Mislata, l'única que ha quedat a la Fira Mostres 2021
La Falla Dr. Marañón-Mestre Palau de Mislata, l'única que ha quedat a la Fira Mostres 2021 / À Punt NTC

Mentre algunes falles es queden sense la festa, altres han decidit quedar-se sense Falles. És el cas de la falla Dr. Marañón-Mestre Palau de Mislata. El seu monument és l'únic que ha quedat a la Fira de Mostres. Encara que no estan a soles en aquesta decisió. Moltes comissions de 50 municipis han optat també per esperar al març de 2022 per a celebrar les Falles.  

Segons ha explicat a À Punt Miguel Ángel Mares, president de falla Dr. Marañón-Mestre Palau, una de les raons de pes és que amb aquest monument la falla vol celebrar el seu 40 aniversari, amb la qual cosa han decidit plantar el pròxim mes de març de 2022.

No sols no plantaran, tampoc aniran a l'Ofrena. És el que ha explicat en À Punt la fallera major d'aquesta falla, Jèssica Belda, que té assumit que a la seua falla tots i totes postposaran la il·lusió dos anys "perquè esperen que el 2022 siga increïble".

També et pot interessar

stats