Les falles arriben a les comarques de Castelló

Borriana celebra el Pregó i la Crida de la mà de les reines falleres

El pregoner, José Poveda, convida els veïns i les veïnes de Borriana a viure les falles intensament.
El pregoner, José Poveda, convida els veïns i les veïnes de Borriana a viure les falles intensament.

Les 19 agrupacions falleres de Borriana ja estan en falles. Diumenge van viure una de les jornades més esperades, el Pregó i la Crida, que donen llum verda a les festes josefines i congreguen totes les falles de la població. A les sis de la vesprada la comitiva oficial arrancava per anar a recollir les reines falleres i també les representants de totes les falles, la desfilada va pregonar pels carrers l'arribada de les falles, i el pregoner, José Poveda Chabrera, va animar tot el món a viure la festa de forma intensa.

Al voltant de les 19:00 hores la comitiva arribà a la plaça Major, on les reines falleres, Mar Zamora i Anne Alós, s’adreçaren a tota la ciutadania des del balcó de l'ajuntament. L'alcaldessa del municipi, María José Safont, també va dir unes paraules als fallers i falleres en què va recordar que el civisme també ha d'estar present en la festa. Els focs d'artifici posaren el punt final a una jornada preludi de la setmana fallera. 

Més falles a Castelló

Benicarló és un altre dels pobles de Castelló que celebra les falles, en aquest municipi del Baix Maestrat se celebrarà la Crida el pròxim dissabte 2 de març, dia en què les 13 comissions donaran la benvinguda a la festa fallera. La Vall d'Uixó i Almenara també són municipis que se sumen a la celebració de les falles castellonenques. 

També et pot interessar

stats