Facua denuncia pràctiques abusives en l’ús de polseres moneders al FIB

Si sobren diners i es volen recuperar, cobren una comissió de tres euros

Per a Facua, aquesta tendència atempta contra els drets de les persones consumidores

Facua ha denunciat al FIB per cobrar la gestió de devolució dels diners no gastats en la polsera moneder. Aquest és l'únic mètode de pagament a la majoria dels festivals de l'estiu, una pràctica que aquesta organització de persones consumidores considera abusiva. 

Al FIB, la recàrrega mínima d'aquests moneders virtuals és de vint euros. Si sobren diners i es volen recuperar, però, l'organització fa les gestions per a tornar-los i cobra una comissió de tres euros. A més, els diners extra de les promocions no són reemborsables, com tampoc ho són els imports regalats.  

Per a Facua, aquesta tendència atempta contra els drets de les persones consumidores, perquè “cap establiment pot prohibir-te pagar amb moneda de curs legal”. 

Pau Bernat, secretari general de l’organització a la Comunitat Valenciana, explica que la denúncia s’ha interposat, però encara no han tingut cap mena de resposta de la Generalitat i tampoc no saben si s’ha obert un expedient sancionador a l’empresa. 

A més a més, també alça polèmica que es cobre als assistents per a eixir i tornar a entrar al recinte dels festivals. Tot i estar cada vegada més generalitzades, des de Facua animen els consumidors a denunciar i reclamar.

També et pot interessar

stats