Facua denuncia la falta de climatització en l’autobús de l’Arenal Sound que va provocar diversos colps de calor

També ha sol·licitat que es faça una investigació a l'empresa Agostense

Els joves van sofrir colps de calor, ansietat i marejos
Els joves van sofrir colps de calor, ansietat i marejos / À Punt NTC

Facua-Consumidors en Acció ha demanat a la Generalitat que òbriga una investigació i valore obrir un expedient sancionador a l’empresa Agostense, encarregada de traslladar a Alacant els usuaris del festival Arenal Sound, celebrat del 2 al 7 d'agost a Borriana.

L'associació ha tingut coneixement, a través de les queixes dels passatgers en xarxes socials, que aquesta empresa va oferir els serveis en un autobús que no disposava d'aire condicionat, la qual cosa va provocar marejos i atacs d'ansietat entre els viatgers a causa de les altes temperatures a l'interior del vehicle.

L'entitat ha detallat que els usuaris van demanar al conductor que detinguera l'autobús per a baixar-se'n, perquè les condicions no eren les apropiades per a fer un viatge de més de dues hores i mitja amb unes temperatures que fregaven els 40 °C.

Els passatgers relaten que el conductor va fer cas omís a aquesta petició, i per això van procedir a telefonar a la Policia per a explicar el que estava ocorrent. Després d'arribar els agents, es va procedir a la reubicació dels viatgers en autobusos de la mateixa companyia per a completar el viatge fins a Alacant. Alguns d’ells van requerir assistència sanitària després de patir colps de calor, ha assenyalat l'entitat de consumidors.

Per tot això, Facua ha denunciat l'empresa davant de la Direcció General de Comerç i Consum i de la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Generalitat.

Igualment, l'associació ha demanat a tots dos organismes que s'investiguen els fets i, concretament, si la falta de climatització de l'autobús i l'actitud del conductor han pogut generar situacions de perill per a la integritat física dels viatgers.

També ha sol·licitat que es duga a terme una investigació a l'empresa Agostense, amb la finalitat d'acreditar que la seua flota d'autobusos té els requisits tècnics necessaris que s'exigeixen per a desenvolupar l'activitat del transport de viatgers per carretera.

Finalment, ha requerit a la Generalitat que, en cas que detecte que aquests fets hagueren provocat l'incompliment de la normativa vigent, s'òbriga l'expedient sancionador corresponent.

També et pot interessar

stats