Facua denuncia 33 agències immobiliàries per infringir la llei de la vivenda

Les denunciades, algunes d'elles a València, estarien cobrant els seus serveis als arrendataris en lloc dels propietaris, com estableix ara la normativa

Imatge d'arxiu de pisos
Imatge d'arxiu de pisos

L’organització de consumidors Facua ha denunciat 33 agències immobiliàries, entre elles a València, per vulnerar la nova llei pel dret a la vivenda que estableix que no es poden cobrar pels seus serveis als usuaris que lloguen un pis a través d’elles, quan ara són els propietaris els que han de pagar.

L’associació assegura que des de finals de maig ha rebut nombroses peticions de consumidors per a conéixer els seus drets enfront d’aquesta pràctica irregular i per sol·licitar que Facua denuncie les agències que la perpetuen.

En aquest moment l’organització està realitzant un rastreig del mercat immobiliari a diverses ciutats per investigar, detectar i denunciar aquelles immobiliàries que infringeixen la normativa, segons han anunciat en un comunicat, i han destacat que anunciaran mesures legals prompte.  De moment, fins a 33 agències han sigut denunciades per aquesta irregularitat, totes elles situades a Madrid, Barcelona, Sevilla, València o Palma.

L’entrada en vigor de la nova llei pel dret a la vivenda ha modificat l’article 20 de la llei d’arrendaments urbans del 1994 perquè les despeses de gestió immobiliària i els de formalització del contracte siguen a càrrec de l’arrendador.

"Amb aquesta modificació de la normativa, es posa fi a una pràctica amb la qual les immobiliàries no sols cobren a l'arrendador per publicitar i ensenyar el seu habitatge, sinó també a l'inquilí. Amb la nova redacció de la llei, no cap una altra interpretació possible que la que no es pot aplicar cap càrrec a l'arrendatari pel fet d'haver-li ensenyat el pis que acabe llogant", conclou.

També et pot interessar

stats