Facua demana la retirada d’un biquini amb farciment per a xiquetes perquè les sexualitza

L’organització de consumidors considera que la peça que simula el pit d’una dona reprodueix entre les menors els estereotips de gènere 

Bikini amb farcit interior per a simular el pit d'una dona adulta que comercialitza la marca PatPat
Biquini amb farciment interior per a simular el pit d'una dona adulta que comercialitza la marca PatPat

Un biquini per a xiquetes de cinc anys que té el sostenidor amb farciment per a simular el pit d’una dona adulta és la peça que oferta la firma PatPat i que l’associació de consumidors Facua ha demanat retirar perquè considera que “sexualitza les menors”. L’entitat considera “aberrant” que es comercialitze una peça de roba d’aquestes característiques. 

Facua denuncia que en el catàleg d’aquesta firma hi ha diverses peces per a xiquetes que tenen aquest farciment, fet que evidencia “una nova forma de sexualitzar menors a una edat cada vegada més primerenca”. Per a l’associació de consumidors, aquest article de PatPat “és part de la perpètua cosificació que pateixen les dones des d’edats primerenques, a més de significar una perillosa erotització de la infància”. 

Aquesta entitat creu que han de rebutjar-se “les pressions comercials cap a la sexualització prematura i la perpetuació dels estereotips de gènere, perquè danyen el benestar de les més xicotetes i comporta conseqüències negatives per a l'autoestima”.

Facua afig, a més, que “amb la sexualització de la roba de xiquetes s’incorporen d’una manera exagerada dels estereotips de gènere i d’una única imatge de feminitat que, si està present des que la infància, és obvi que és imposada i forçada”. 

Aquesta organització de consumidors va més enllà i creu que el fet de presentar peces de roba que contribuïsquen a la sexualització i la cosificació de les xiquetes “comporta un impacte psicològic en les xiquetes i adolescents, que podrien desenvolupar una insatisfacció amb el seu cos des d'una edat molt primerenca, la qual cosa podria desembocar en conductes nocives per a elles”. A més, Facua considera que limita el desenvolupament personal de les xiquetes, perquè es preocupen, cada vegada més, per l'aspecte físic”.

També et pot interessar

stats