Les disfresses per a Carnestoltes mantenen els estereotips de gènere

La Unió de Consumidors lamenta la imatge provocativa que presenten de la dona.

Les disfresses per a Carnestoltes mantenen els estereotips de gènere
Les disfresses per a Carnestoltes mantenen els estereotips de gènere

Es mantenen els estereotips de gènere en les disfresses i es continua presentant la dona amb disfresses provocatives, sobretot en Internet. Això és el que es desprén de l’informe elaborat per la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCE) amb motiu de la pròxima celebració dels carnestoltes.

L’Associació de Consumidors subratlla que es poden trobar diferents versions de disfresses d’infermera, llanternera, bombera o pilot “que res tenen a veure amb els uniformes de treball actuals que s’utilitzen en aquestes professions”. Per això, critica el “continu abús dels rols de gènere”, a més de lamentar la imatge que presenten de la dona quan “no ocorre el mateix en les disfresses de professions i oficis destinats als homes”.

En els infantils, els xiquets trien disfressar-se d’astronauta, pilot, cirurgià i les xiquetes es disfressen d’animadores, hostesses, infermeres, i no hi ha la possibilitat per exemple del xiquet infermer o la xiqueta pilot.

I en el cas, que existisca la disfressa de la professió per a tots dos sexes, com el cas de policia, bomber, cuiner, la vestimenta femenina no es correspon amb l’uniforme habitual i diari d’aquesta professió, establint una diferència per sexes en la vestimenta que no existeix en la realitat.

Seguretat

La UCE, recorda que les disfresses per a menors de 14 anys es consideren joguets i, entre altres qüestions, “han de tindre la marca CE que garantisca que els teixits tenen una combustió lenta o advertir l’existència de peces xicotetes o perilloses que puguen ocasionar risc d’asfíxia”.

En les disfresses per a adults han de complir l’etiquetatge de les peces tèxtils, indicant nom, direcció i el NIF del fabricador, comerciant o importador, número de registre industrial en el cas de peces fabricades a Espanya i composició del producte.

Les disfresses de personatges de superherois, Ladybug, Star Wars, Frozen, Harry Potter o videojocs com Fortnite són les que més es demanen enguany.

També et pot interessar

stats