Facebook i Instagram eliminaran anuncis antivacunes

Afavoriran que els experts en vacunes apareguen en els primers llocs de les cerques.

Facebook ha anunciat que eliminarà els anuncis que incloguen informació errònia sobre les vacunes
Facebook ha anunciat que eliminarà els anuncis que incloguen informació errònia sobre les vacunes / Reuters

Facebook ha anunciat que eliminarà els anuncis que incloguen informació errònia sobre les vacunes i no inclourà en les recomanacions o en les prediccions de cerca als grups i pàgines que compartisquen textos antivacunes. En Instagram, tampoc es recomanarà ni mostrarà contingut d’aquest tipus de desinformació en la barra exploradora o en les etiquetes.

Segons detalla la xarxa social, les principals organitzacions de salut en l’àmbit mundial han identificat anuncis públics que, després de ser verificats, han resultat ser “falsos i enganyosos”.

 

La companyia ha avançat mesures per a “combatre la desinformació sobre les vacunes que existeix en Facebook a través de la reducció de la seua distribució”, així com amb l’objectiu de “proporcionar a les persones informació autoritzada sobre el tema”.

Per exemple, si un grup o l’administrador d’una pàgina publica informació errònia sobre les vacunes, exclouran a tot aquest grup o la pàgina de les recomanacions, reduiran la distribució d’aquests grups i pàgines en el News Feed i en els resultats de cerques, i rebutjaran els anuncis que busquen desinformar.

Al costat de la lluita contra aquests continguts, “anunciaran prompte” mesures per a afavorir que els experts en vacunes apareguen en els primers llocs de les cerques. 

Una amenaça per a la salut

L’Organització Mundial de la Salut ha inclòs els moviments antivacunes en els seus reptes per a la salut en 2019, ja que amenacen de revertir el progrés realitzat en la lluita contra les malalties que puguen ser previngudes per vacunació. Segons les dades, la vacunació actualment preveu de 2 a 3 milions de morts per any i podrien evitar-se’n altres 1,5 milions si es millorara la cobertura mundial.

També et pot interessar

stats