Extingit l’incendi forestal declarat divendres a la zona de la Casella d'Alzira

Al matí encara treballaven en l’extinció dues autobombes, dues unitats de Bombers i Bomberes de la Generalitat i dos brigades forestals de Bombers de València

Bombers treballant a l'incendi d'Alzira
Bombers treballant a l'incendi d'Alzira / GVA

L’incendi forestal declarat a la zona de la Casella d'Alzira (Ribera Alta) divendres passat ha sigut extingit aquest dimarts, segons ha informat de vesprada el Consorci Provincial de Bombers de València. Al matí encara treballaven en l’extinció dues autobombes, dues unitats de Bombers i Bomberes de la Generalitat i dues brigades forestals de Bombers de València.

El foc es va donar per estabilitzat dissabte de vesprada, quan ja havia cremat 40 hectàrees a la zona de la Casella i la principal preocupació era frenar l'avanç de les flames cap al paratge natural de la Murta. El perill del foc i la ràpida evolució que va registrar inicialment, a causa del fort vent i a la temperatura, va obligar a desallotjar 130 persones durant dos dies i va mantindre les zones de la Casella i la Murta tancades a ciclistes, excursionistes i visitants.

La zona de la Casella és un dels grans pulmons verds de la capital de la Ribera Alta, situada entre les valls de la Murta i la d’Aigües Vives. És una zona molt transitada per les alternatives esportives i d’oci que ofereix. És habitual trobar desenes de caminants que recorren les nombroses rutes habilitades i també ciclistes. De fet, la històrica Ruta dels Monestirs, que enllaça l’antic cenobi de la Murta amb el de Sant Jeroni de Cotalba, travessa tota la vall de la Casella i és usual trobar-hi senderistes. 

També et pot interessar

stats