Les 130 persones desallotjades per l’incendi d’Alzira tornen a casa

Les zones de la Casella i la Murta romandran tancades als visitants aquest diumenge perquè els equips d'extinció puguen treballar de la manera més segura possible

El veïnat de la Casella i la Murta d'Alzira comença a tornar a casa / À Punt NTC

Les 130 persones que es van evacuar aquest divendres a causa de l’incendi originat a la vall de Casella, a Alzira (Ribera Alta), ja poden tornar a casa de manera progressiva. Així ho ha confirmat el director general d’Interior, Salvador Almenar, aquest matí en declaracions als mitjans.

La majoria de les cases són segones residències i en general no hi ha hagut problema per a fer els reallotjaments, encara que alguns veïns es van haver de desplaçar dissabte de vesprada fins a la zona per a arreplegar els animals de companyia i material necessari. La zona de la Casella i la Murta, però, romandrà tancada per a ciclistes, excursionistes i visitants per tal de deixar treballar de la manera més segura possible als equips d'extinció que continuaran aquest diumenge, ja que el segellament i la consolidació del terreny continuarà durant tota la jornada.

L’incendi es va aconseguir estabilitzar el dissabte al voltant de les 20:00 hores després d’haver cremat 40 hectàrees, que no van arribar al paratge de la Murta. Durant les últimes hores s’ha produït una desescalada dels mitjans terrestres i aeris que han treballat en les tasques d’extinció. Cap al migdia d'aquest diumenge es mantenen sobre el terreny una dotació del Consorci Provincial de Bombers de València, dues unitats del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat Valenciana, dues autobombes, quatre brigadistes forestals del Consorci més un coordinador, i un tècnic i un coordinador forestal. A més, s'han dut a terme vols amb drons per a detectar les zones més sensibles.

També et pot interessar

stats