Experts de tot el món demanen als països un compromís per la conservació dels oceans

La sobrepesca i la contaminació han provocat que la mar estiga en una situació precària

Experts de tot el món demanen als països un compromís per a tindre cura dels oceans / À Punt NTC

Aquest dimarts és el Dia Mundial dels Oceans i, tot i que se sap quina importància té la mar per a la salut del planeta, la situació és cada vegada més precària. Per això, experts de tot el món han publicat i signat una carta en la prestigiosa revista Science, en la qual demanen als països un compromís per la cura dels oceans i de les aigües internacionals.

En concret, exigeixen un tractat global per la conservació de les aigües internacionals, que suposen les tres quartes parts dels oceans, i que estan molt amenaçades. D’aquesta manera, fan una crida perquè la gent subscriga aquesta petició que s'enviarà a les Nacions Unides. En una votació a l'agost decidiran si la protecció de les aigües passa de l'actual 1% al 30%. 

“Qualsevol contaminació arriba a la mar”

L'equip de l'estació científica del Montgó investiga l'increment preocupant de la presència de microplàstics al nostre litoral. Els científics alerten que la sobrepesca i la contaminació són alguns dels factors que han provocat que la mar estiga en una situació precària. “Qualsevol contaminació arriba a la mar”, assegura César Bordehore, professor d’Ecologia i Contaminació de la Universitat d’Alacant. 

En declaracions a À Punt, Bordehore ha explicat que quan hi ha una zona d’interés comercial al mar, s’arrasa de seguida, fet que provoca que s'esgoten els recursos pesquers i la biodiversitat associada. 

També et pot interessar

stats