Europa no renovarà el contracte amb AstraZeneca al juny

Així ho ha anunciat aquest diumenge el comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton 

Astrazeneca
Astrazeneca

El comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, ha afirmat aquest diumenge que la Unió Europea no ha renovat el contracte de subministrament de vacunes amb AstraZeneca a partir del mes de juny, moment en què finalitza l'acord.

“No hem renovat les comandes després del juny. Veurem què passa”, ha dit Breton, que lidera des de febrer una divisió especial de l'executiu comunitari encarregada de dinamitzar la producció de vacunes a la UE.

Breton també ha afirmat que espera que els costos per la compra de més dosis de vials de Pfizer-BioNTech serà major que en anteriors remeses. 

La Comissió Europea va iniciar el mes passat accions legals contra AstraZeneca per no respectar el seu contracte de subministrament de vacunes contra el coronavirus i per no tindre un pla fiable que assegurara els temps d’entrega. 

La preocupació pels potencials efectes secundaris de la vacuna anglosueca han anat en augment en les últims mesos. Divendres, el regulador europeu de medicaments va començar a revisar informes d’un estrany trastorn que degenera els nervis en persones que havien rebut la inoculació, un fet que es produeix després que es descobrira que la vacuna d’AstraZeneca podia haver causat alguns casos de trombosi i fera saltar les alarmes, fins al punt de suspendre la campanya de vacunació durant quinze dies en més d'una dotzena de països, entre ells Espanya.

També et pot interessar

stats