Europa autoritza comercialitzar la vacuna Imvanex contra la pigota del mico

Aquesta injecció es pot inocular en persones immunodeprimides, a diferència d’altres medicaments

Imatge d'arxiu de la vacuna Imvanex contra la pigota del mico
Imatge d'arxiu de la vacuna Imvanex contra la pigota del mico / Imvanex

La Comissió Europea ha autoritzat aquest dilluns l’empresa danesa Bavarian Nordic a estendre la comercialització de la seua vacuna contra la pigota, Imvanex, de manera que protegeix contra la variant del mico i la malaltia causada pel virus de la vacuna en persones adultes. 

L'aprovació ha arribat després d’un dictamen positiu del Comité de Medicaments d'Ús Humà (CHMP) i en valida l'ús comercial a tots els estats membres de la Unió Europea, així com a Islàndia, Liechtenstein i Noruega.

En un comunicat, el president i conseller delegat de l’empresa farmacèutica, Paul Chaplin, ha assegurat que aquest pas “pot millorar significativament la preparació de les nacions per lluitar contra les malalties emergents, mitjançant inversions i una planificació estructurada de la preparació biològica”. 

El medicament, desenvolupat al llarg de les últimes dues dècades amb finançament del govern dels Estats Units, “és apte per a persones immunodeprimides, les quals no poden rebre una altra vacuna tradicional contra el virus de la pigota”, segons assegura la companyia en el comunicat. 

De fet, aquesta vacuna la va aprovar la Comissió Europea el 2013 per a la immunització contra la pigota en adults de díhuit anys o més i després ha obtingut aprovacions reguladores al Canadà (comercialitzat com a Imvamune) i als Estats Units (on rep el nom de Jynneos).

També et pot interessar

stats